εξοικονομω κατ οικον

Το εξοικονομω κατ οικον συνολική παρουσίαση.

Το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον επιδοτεί την ενεργειακή ανακαίνιση αναβάθμιση σε κατοικίες μέχρι του συνολικού ποσού των 15,000€ συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α.

Το πρόγραμμα επιδοτεί κατοικίες και μόνο και όχι επαγγελματικούς χώρους. Στο εξοικονομώ κατ οίκον μπορούν να μπουν κατοικίες, πολυκατοικίες, μονοκατοικίες, εξοχικές κατοικίες και όποια άλλη μορφή κατοικίας. Προϋπόθεση είναι οι κατοικίες να είναι νόμιμες με οικοδομική άδεια ή να έχουν νομιμοποιηθεί.

Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ τον οδηγόεξοικονομω κατ οικον κουμπί

εξοικονομω κατ οικον

Κριτήρια υπαγωγής δικαιούχοι εξοικονομω κατ οικον

Τα πιο σημαντικά κριτήρια για την υπαγωγή του δικαιούχου στο πρόγραμμα με οποιοδήποτε δικαίωμα ιδιοκτησίας και αν είναι αυτό (πλήρης ιδιοκτησία υψηλή κυριότητα – επικαρπία) είναι τα παρακάτω:

Πρώτα από όλα να μην υπάρχουν χρέη σε τράπεζες – Τειρεσίας κλπ αλλά και να μην υπάρχουν άλλα δάνεια που να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν συνολικά.

Ο η δικαιούχος να μην είναι πρόσωπο μεγάλης ηλικίας. Η σαφής ηλικία δεν έχει καθοριστεί αλλά να μην ξεπερνά τα 70 έτη. Στην περίπτωση που ξεπερνά την ηλικία θα πρέπει να μπει κάποιος εγγυητής.

Η ενεργειακή κλάση της κατοικίας όπως αυτή πιστοποιείται από τον ενεργειακό επιθεωρητή και από το ενεργειακο πιστοποιητικο, θα πρέπει να είναι κατηγορίας Δ η χειρότερη. Πολύ άπλα το πρόγραμμα δεν επιδοτεί κατοικίες οι οποίες είναι πολύ καλές ενεργειακά.

Το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον όπως έχουμε ήδη προαναφέρει επιδοτεί την ενεργειακή αναβάθμιση σε κατοικίες.

Η τιμή ζώνης όπου υπάγεται η κατοικία δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 2,100€ το τετραγωνικό μέτρο.

εξοικονομω κατ οικον δικαιουχοι

Ποσοστά επιδότησης «εξοικονομω»

Το πρόγραμμα επιδοτεί μέχρι το συνολικό ποσό των 15,000€ συμπεριλαμβανόμενου και του ΦΠΑ. ΟΙ δικαιούχοι χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ως προς τα εισοδηματικά τους κριτήρια και όπως αυτά προκύπτουν από το πρόσφατο καθαριστικό.

Δικαιούχοι με ποσοστό επιδότησης 70% είναι οι πιο ευνοημένοι του προγράμματος και λαμβάνουν αυτή την επιδότηση εάν έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω των 20,000€.

Δικαιούχοι με ποσοστό επιδότησης 35% εάν τα εισοδηματικά τους κριτήρια για την τρέχουσα περίοδο είναι για οικογενειακό εισόδημα κάτω των 60,000€ και άνω των 20,000€.

Δικαιούχοι με ποσοστό επιδότησης 15% με εισοδήματα άνω των 60,000€.

εξοικονομω κατ οικον εργασιες

Εργασίες που επιδοτούνται

Το πρόγραμμα επιδοτεί εργασίες και προμήθεια εξοπλισμού – υλικών για τις παρακάτω κατηγορίες.

Σύστημα θέρμανσης: επιδοτούνται η εγκατάσταση ή αντικατάσταση παλαιού λέβητα πετρελαίου, φυσικού αεριού, εγκατάσταση ατομικού λέβητα φυσικού αεριού, εγκατάσταση ξυλολέβητα και λέβητα με ΑΠΕ καθώς και η εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης με αντλίες θερμότητας.

Σύστημα παράγωγης ζεστού νερού: επιδοτούνται οι εργασίες και η προμήθεια ηλιακού θερμοσίφωνα.

Κουφώματα: αντικατάσταση παλιών κουφωμάτων με νέα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου ξύλου αλλά και πλαστικού. Επίσης επιδοτούνται μέχρι του ποσού των 2,500 € παντζούρια ρολά και τέντες.

Θερμομόνωση: επιδοτούνται εργασίες για την ενεργειακή θωράκιση του σπιτιού με νέα σύγχρονα υλικά για την θερμομόνωση. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν θερμομονωτικά υλικά ο πετροβάμβακας, ο ορυκτοβάμβακας αλλα και η διογκωμένη και εξυφασμένη πολυστερίνη.

ejoikonomv kat oikon 2014

Η διαδικασία του προγράμματος όπως αυτό διαμορφώνεται τώρα το 2014 είναι η παρακάτω:

Προέγκριση από την τράπεζα

1η ενεργειακή επιθεώρηση-υποβολή φάκελου

Έγκριση – Προκαταβολή στους εργολάβους

Ολοκλήρωση των εργασιών

2η ενεργειακή επιθεώρηση

Έλεγχος και ολοκλήρωση του προγράμματος.

Advertisements

1 Comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s