εξοικονομω κατ οικον θερμανση

Το πρόγραμμα εξοικονομω κατ οικον για την θερμανση επιδοτεί εργασίες και προμήθεια εξοπλισμού για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών. Σκοπός φυσικά είναι να επιτευχτεί ο στόχος της εξοικονόμησης ενεργείας και η ενεργειακή αναβάθμιση τουλάχιστον κατά μια ενεργειακή κλάση όπως αυτή ορίζεται από τα δυο ενεργειακά πιστοποιητικά (πρώτο ενεργειακό πιστοποιητικό για την αποτύπωση της υπάρχουσας ενεργειακής κλάσης και δεύτερο ενεργειακό πιστοποιητικό για την επαλήθευση των ενεργειακών στόχων και της εξοικονόμησης ενέργειας).

exoikonomokat-oikon thermansi

Θα αναλύσουμε λοιπόν την ενότητα εξοικονομω κατ οικον θερμανση προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση με λεπτομερή περιγραφή των εργασιών και των συστημάτων θέρμανσης που το πρόγραμμα επιδοτεί. Οι εργασίες για την αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης είναι

Νέος λέβητα πετρελαίου-συμπυκνώσεως ή φυσικου αεριου

Αντικατάσταση λέβητα κεντρικής θέρμανσης με νέο λέβητα πετρελαίου-συμπυκνώσεως η νέο λέβητα φυσικου αεριου. Ως γνωστόν οι παλαιοί λέβητες εχουν πολύ χαμηλή απόδοση σαν καύση αλλά και συνολικά σαν σύστημα θερμανσης. Έτσι λοιπόν το πρόγραμμα επιδοτεί την προμήθεια και εγκατάσταση νέου λέβητα, δίκτυο σωληνώσεων βάνες ταφ γωνίες μαστοί, μόνωση σωληνώσεων κλπ., ηλεκτρολογική εγκατάσταση, θερμομέτρηση των υπαρχόντων διαμερισμάτων. Δεν επιδοτείται η εσωτερική εγκατάσταση στα διαμερίσματα και νέα σώματα fancoil.

Ατομικός λέβητας φυσικού αερίου

Αντικατάσταση λέβητα πετρελαίου κεντρικής η ατομικής θέρμανσης με ατομικό λέβητα φυσικού αερίου. Δίνεται η δυνατότητα από το πρόγραμμα αντικατάστασης του υπάρχοντος συστήματος θέρμανσης με ατομικό – επίτοιχο λέβητα φυσικού αερίου. Συμπεριλαμβάνονται όλο το κόστος εγκατάστασης και μελέτης του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Αντλία θερμότητας

Αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης με αντλία θερμότητας. Το σπίτι διαμέρισμα μονοκατοικία, μπορεί να επιδοτηθεί με το κόστος προμηθείας και εγκατάστασης μια αντλίας θερμότητας συμπεριλαμβανομένων όλων των σωληνώσεων ηλεκτρολογικού εξοπλισμού. Η αντλία θερμότητας παρόλο που χρησιμοποιεί ηλεκτρικό ρεύμα για την λειτουργία του συμπιεστή και του ανεμιστήρα συγκαταλέγεται στις ΑΠΕ μιας και μπορεί να θερμαίνει το νερό με πάρα πολύ χαμηλό κόστος. Οι αντλίες θερμότητας είναι μια πολύ καλή λύση στο θέμα της θέρμανσης και με την επιδότηση του προγράμματος γίνονται ακόμα πιο ελκυστικές μιας και έχουν ένα αρκετά υψηλό κόστος αγοράς. Τέλος θα πρεπει να επισημάνουμε ότι οι αντλίες θερμότητας παραλληλα με την θέρμανσης μπορούν να προσφέρουν και ψύξη αλλά και παραγωγή ζεστού νερού για πλυσιμο στο μπάνιο, κουζίνα κλπ.

Συστήματα θέρμανσης με βιομάζα και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τα συστήματα τα οποία λειτουργούν με βιομάζα και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτοί οι τρόποι θέρμανσης περιλαμβάνουν συστήματα που χρησιμοποιούν ξύλο, πέλετ, και βιομάζα για την θέρμανση του χώρου. Ακόμα δίνεται η δυνατότητα για επιδότηση του συστήματος θέρμανσης από το εξοικονομω κατ οικον και για εγκατάσταση ηλιακής θέρμανσης με συλλέκτες δοχεία κυκλοφορητές και δίκτυο μονωμένων σωληνώσεων.

Φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ηλιακή θέρμανση, ατομικοί λέβητες, συστήματα θέρμανσης με βιομάζα-ΑΠΕ κάποιο μπορεί να ταιριάζει στην δική σας απαίτηση – εφαρμογή. Το πρόγραμμα τα επιδοτεί και δίνει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την ανακαίνιση ενεργειακή αναβάθμιση με επιδότηση από ΕΣΠΑ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s