όφελος από το πρόγραμμα εξοικονομω κατ οικον

Tο πρόγραμμα εξοικονομω κατ οικον, οικονομικό όφελος για την ενεργειακή αναβάθμιση μιας κατοικίας σε συνδυασμό με το ενεργειακό πιστοποιητικό. Συγκεκριμένα οι ιδιόκτητες ενός σπιτιού μπορούν να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους, είτε αυτό είναι πολυκατοικία είτε είναι μονοκατοικία διαμέρισμα σε πολυκατοικία, κερδίζοντας έως και 70% του συνολικού κόστους επένδυσης.

εξοικονομω κατ οικον

Οι βασικές απαιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα είναι :

  • το σπίτι να είναι σε περιοχή όπου η τιμή ζώνης να μην υπερβαίνει τα 2100€/τ.μ.
  • το ενεργειακό πιστοποιητικό που θα βγει για το σπίτι να μην υπερβαίνει την κατηγορία Δ, δηλαδή να μην είναι ένα σπίτι καλό και καινούργιο αλλά να πρέπει να μπορούν να γίνουν κάποιες εργασίες βελτίωσης της ενεργειακής κατανάλωσης. Τότε μόνο το εξοικονομώ κατ’ οίκον μπορεί να εφαρμοστεί.
  • να υπάρχει οικοδομική άδεια η κάποιο άλλο έγγραφο που να πιστοποιεί ότι το σπίτι ανήκει στον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη αλλά και ότι είναι νόμιμο

Το κτίριο για ένταξη στο πρόγραμμα εξοικονομω κατ οικον μπορεί να είναι μονοκατοικία, διαμέρισμα η και ολόκληρη πολυκατοικία ( απαιτείται απόφαση γενικής συνέλευσης)

Τώρα τα σημαντικά οικονομικά οφέλη από το εξοικονομω κατ οικον είναι τα εξής:

  • Ιδιοκτήτες με ατομικό εισόδημα χαμηλότερο των 12,000€, η οικογενειακό εισόδημα χαμηλότερο 12,000€ τότε δίνεται 70% του συνολικού ποσού ενώ το υπόλοιπο 30% με επιδότηση επιτοκίου 100%.
  • Ιδιοκτήτες με ατομικό εισόδημα μεγαλύτερο των 12,000€ και μικρότερο των 40,000€, η οικογενειακό εισόδημα μεγαλύτερο των 20,000€ και μικρότερο των 60,000€, τότε δίνεται 35% του συνολικού ποσού ενώ το υπόλοιπο 65% με επιδότηση επιτοκίου 100%.
  • Ιδιοκτήτες με ατομικό εισόδημα μεγαλύτερο των 40,000€ και μικρότερο των 60,000€, η οικογενειακό εισόδημα μεγαλύτερο των 60,000€ και μικρότερο των 80,000€, τότε δίνεται 15% του συνολικού ποσού ενώ το υπόλοιπο 85% με επιδότηση επιτοκίου 100%.

Γενικά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο προϋπολογισμός είναι 15,000€ στο μέγιστο και αφορά εργασίες αλλαγής κουφωμάτων, μονώσεις, εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης και ζεστού νερού και συστημάτων σκίασης. Οι εργασίες αυτές καθορίζονται αναλυτικά από τον ενεργειακό επιθεωρητή και αναγράφονται επάνω στα ειδικά έντυπα του προγράμματος εξοικονομω κατ οικον αλλά και στο ενεργειακό πιστοποιητικό.

Advertisements

Δημοσιεύθηκε από energeiakopistopoiitiko

Ενεργειακοί επιθεωρητές

Αφήστε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: