εξοικονομω κατ οικονΠρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 και εξοικονόμηση ενέργειας.

Ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 το οποίο δίνει μεγάλη έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Παρατηρήθηκε ότι τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση της ενεργείας και λόγω της κρίσης άλλα και λόγω σημαντικών έργων που γίνονται όπως η εγκατάσταση συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και η ενεργειακή αναβάθμισή των κατοικιών.

Μεγάλη συμμετοχή στην εξοικονόμηση της ενέργειας παίζει και το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον οπού επιδοτείτε η ενεργειακή αναβάθμιση σε κατοικίες. Το πρόγραμμα αυτό έχει μεγάλη απήχηση και ενδιαφέρον στην ελληνική κοινωνία μιας και δίνει την δυνατότητα για ενεργειακή αναβάθμιση σε κατοικίες για εργασίες θερμομόνωσης, αντικατάστασης του συστήματος θέρμανσης, ηλιακός θερμοσίφωνας και ενεργειακών κουφωμάτων. Επίσης επιδοτούνται τα σκίαστρα τέντες παντζούρια άλλα και οι ΑΠΕ ηλιακή θέρμανση, θέρμανση με βιομάζα και αντλίες θερμότητας.

Το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία και με ένα συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 700 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το Υπουργό περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη. Επίσης χρηματοδοτείται η αποπληρωμή οφειλών του δημοσίου για την προηγούμενη φάση του προγράμματος εξοικονομώ κατ οίκον. Ταυτόχρονα όπως δήλωσε ο υπουργός θα δοθούν 450 εκατομμύρια ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια κτίρια και επαγγελματικούς χώρους.

 

 

 

Advertisements

Δημοσιεύθηκε από energeiakopistopoiitiko

Ενεργειακοί επιθεωρητές

Αφήστε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: