είναι το ενεργειακο πιστοποητικο προαιρετικο;

είναι το ενεργειακο πιστοποητικο προαιρετικο;

Όπως είναι γνωστό πλέον κατά την αγορά πώληση αλλά και για την μίσθωση ενός ακίνητου (κατοικία αλλά επαγγελματικός χώρος, κατάστημα, γραφείο,ιατρείο,κλπ.) είναι πια απαίτηση η προσκόμιση του ενεργειακού πιστοποιητικού .

Το ενεργειακο πιστοποιητικό πρέπει να επιδεικνύεται όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία από τον ιδιοκτήτη στον ενοικιαστή ή τον αγοραστή έτσι ώστε ο δεύτερος να γνωρίζει ακριβώς την ενεργειακή κλάση του ακινήτου που πρόκειται να αγοράσει ή να ενοικιάσει. Παράλληλα το ενεργειακο πιστοποιητικο κατατίθεται ηλεκτρονικά στις αρμόδιες διευθύνσεις έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

είναι το ενεργειακο πιστοποητικο προαιρετικο;

ενεργειακό πιστοποητικό για ενοικίαση

  • Μέχρι το τέλος του 2013 η διαδικασία για την ενοικίαση γίνονταν ως εξής; Ο ιδιοκτητης με υπογεγραμμένο το συμφωνητικό κατέθετε το μισθωτήριο στην εφορία μαζι με τον ενεργειακο πιστοποιητικο. Το ενεργειακο πιστοποιητικο προαιρετικο δεν ήταν τότε αλλά ούτε και τώρα.
  • Από αρχές του χρόνου 2014 το μισθωτήριο γίνεται ηλεκτρονικά στο taxisnet. Το μισθωτήριο κατατίθεται ηλεκτρονικά απο τον ιδιοκτήτη και γίνεται η αποδοχή από τον ενοικιαστή ηλεκτρονικά. Στο μισθωτήριο αναγράφονται όλα τα στοιχεία του ακινήτου ο χρόνος μίσθωσης το τίμημα τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και του ενοικιαστή και αριθμός και όλα τα στοιχεία του ενεργειακου πιστοποιητικου.

Το ενεργειακο πιστοποιητικο είναι και παραμένει υποχρεωτικό βάση νομοθεσίας και είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη να το εκδώσει και να ενημέρωση-προσκομίσει στον ενοικιαστή πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Η μη εκδοσή ενεργειακου πιστοποιητικού επισύρει κυρώσεις προς το ιδιοκτήτη όπως προβλέπουν και οι σχετικές διατάξεις.

Το ενεργειακο πιστοποητικο ειναι προαιρετικο

μόνο στις περιπτώσεις που ιδιοκτήτης του σπιτιού επιθυμεί να εκδοσει το ενεργειακο πιστοποιητικο με σκοπό να αναβαθμίσει ενεργειακα το σπίτι του αποτυπώνοντας την ενεργειακή κατανάλωση πριν τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης άλλα και μετά.

Advertisements

Δημοσιεύθηκε από energeiakopistopoiitiko

Ενεργειακοί επιθεωρητές

Αφήστε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: